Ovnsrøret og Dimmuborgfir

Om oss

Steinar og Tale Rosland Waage, heter vi. Vi bor på et trivelig lite småbruk på Årnes, Akershus, med vår datter Maria og våre hunder. Noen hester/ponnier har vi også.

Som regel består kennelene til sammen av i underkant av 10 hunder inkludert pensjonister og unghunder. Felles for de som skal brukes i avl er at de er glade og nervesterke hunder som elsker alle tobeinte. Og selvsagt at de er bra jakthunder! (holder de ikke mål jaktmessig og mentalt = ingen avlshund) Alle bor inne sammen med oss, og vi begrenser bur og hundegårdsbruk til et minimum. Dette krever selvsagt også at hundene fungerer godt seg i mellom:)

I dag har vi , i tillegg til strihåret og korthåret dachshund, også støvere til harejakt. Nærmere bestemt hygenhunder. Fint å kunne bidra til å ta vare på Norsk hunderase og jakttradisjon, særlig nå rasen byr på fantastisk jaktlyst og egenskaper, sammen med topp gemytt og mentalitet!

Her har vi jaktterrenget like utenfor tomtegrensa, og viltbestanden er grei nok. Det er en fordel når man har to kenneler med jakthunder på et sted...Om høsten blir mye tid brukt i skauen, både på jakt og med innjaging av nye håp:)

  Steinar er autorisert dommer på drev, kunst-hi og blodspor, og Tale er autorisert dommer på drev og blodspor.

 

Kennel Ovnsrøret

er et lite oppdrett av kort- og strihåret dachshund. Kennelen hadde sitt første kull i 1991. Kennelen har som mål å avle hunder med topp gemytt, gode jaktegenskaper og bra ekstriør. Ifra starten var det mest hihunder, men med årene har det blitt drivende hunder.

NDF'S JAKTOPPDRETTERPRIS I GULL

NDF'S VILTSPOROPPDRETTERPRIS I BRONSE

Kennel Dimmuborgir

er et lite oppdrett av strihåret dachshund, siden 1994.  Hovedvekten ligger på jakt (drev) egenskaper og gemytt kombinert med bra eksteriør.

NDF'S JAKTOPPDRETTERPRIS I GULL

(poeng til Jaktoppdr.pris i gull med drevpremieringer)

NDF'S VILTSPOROPPDRETTERPRIS I GULL